Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Схема за издаване на фалшиви отрицателни PCR тестове за коронавирус са разкрили служителите на сектор „Гранична полиция“ в Русе, съобщи БНР. 

Случаят е от края на миналата седмица. Семейство от Разград се опитало да премине границата с Румъния на пункт „Дунав мост“ при Русе. Румънските власти въведоха изискванията към влизащите в страната да имат отрицателен тест за корона вирус. Затова те не били допуснати на територията на страната.

Час по-късно обаче семейството от Разград се върнало на пункта с документ, удостоверяващ отрицателен тест. Тогава граничните полицаи се усъмняват и започват разследване.

Оказало се, че 34-годишен фалшификатор използва ситуацията и срещу 60 лева на човек издава документ, който обаче е с подпис на лекар пулмолог, а не на директор на лаборатория.

Фалшификаторът е задържан.
 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.