Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„На един регистриран случай на заразен има още трима души, които са заразени, но не са се тествали, за да влязат в системата”.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова тв математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов.

„Всеки ваксиниран е пирон в ковчега на вируса”, посочи експертът.

По думите му с всеки един ваксиниран срещу COVID-19 броят на заразените ще намалее. За да започне да се усеща ефекта от ваксинацията, трябва да има поне 2 милиона души, на които е поставен медикаментът.

„И така с увеличаване на броя на ваксинираните - около 3,5 милиона души и нагоре, ще можем да кажем, че сме си решили проблемите с вируса”, посочи професор Витанов.

По думите му с оглед на разчетите на доставките на ваксините това вероятно ще стане в периода юли - август 2021 година. Математикът твърди, че за да се справи България с коронавируса до лятото, е необходимо да се правят по 20 хиляди имунизации на ден. Ако са двойно по-малко, това ще стане в края на годината.

За това са нужни 400 лекари, изглежда трудно за постигане, но не е невъзможно, оптимист е той.

Според професор Витанов мерките могат евентуално да бъдат разхлабени при праг на заболеваемостта между 300 и 500 нови случая на COVID-19 на дневна база и тази тенденция се задържи поне 10 дни. При такъв сценарий ще излезем от "зоната на хаоса" и заразата отново ще бъде вкарана в релси.

Коментари

Е няма да се оттървем от....

...комунистическите слогани и мантри. Така са ни ги набили в главите, че трябва да минат поколения за да си оправим речника!

Топ шок прогноза

През пролетта по широколистните дървесни видове ще се появят листя.
Stoqn Petrov's picture
Stoqn Petrov
chrome

Ако може и да се докопаме, ще

Ако може и да се докопаме, ще е чудно!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.