От "Белла България" са предоставили безмездно специализиран хладилен транспорт за пренасянето на ваксините срещу COVID-19. Това е станало в отговор на искане от "БУЛ БИО - НЦЗПБ".

Това се казва в изявление до медиите от компанията, в отговор на реакциите, че ваксините се транспортират с бусове за колбаси.

Социалните мрежи се наводниха с иронични коментари и колажи, след като се видя, че получените днес сутрин дози се разпределят из градовете в страната с микробус с реклама на кренвирши.

"Автопаркът на компанията отговаря на най-съвременните европейски изисквания за подобен тип превозни средства. Те са оборудвани с най-модерната хладилна техника, поддържаща специални температурни режими, датчици, термограф и др. Високото качество на хладилните транспортни услуги на компанията е гарант за пълното спазване на условията за бързо и качествено транспортиране на ваксината до пунктовете в цялата страна", уверяват още от компанията.

"Вярваме, че в условията на безпрецедентната криза, в която се намираме в момента, всеки е длъжен да даде своя принос за преодоляването ѝ, независимо от спецификата на дейността си, обясняват от "Белла България".

"Важно е хладилната верига да бъде спазена и да има доказателство за това – термографът. Ситуацията е сложна. Хуморът е неуместен", завършват позицията си от "Белла България".