Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Социалната мрежа Twitter започва да премахва подвеждащата информация за ваксините против COVID-19. Това става ясно от нова публикация за промяна в политиката на компанията. Мярката за спиране на дезинформация и новини ще започне да се прилага от 21 декември.

Новата политика на Twitter е насочена срещу фалшиви или подвеждащи твърдения и разпространяване на конспирации, че ваксините вредят и целят "вреда или контрол над населението", че водят до рискове за здравето, че COVID-19 не съществува и затова ваксинацията била ненужна и т.н.

Facebook и Youtube вече предприеха такава стъпка. А Twitter вече приема като дезинформация и твърдения, че маските, социалното дистанциране и други здравни практики не помагат срещу разпространението на коронавируса. 

Чистенето на подвеждащи постове в социалната мрежа ще се извършва с комбиниран подход - ревизия на споделянията ще се прави и на автоматично технологично ниво, и от реални хора. Ще се работи и със здравните власти на локално ниво.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.