Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българските ученици ще продължат с дистанционното обучение поне до април-май, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев пред Канал 3 тази сутрин.

След това част от децата ще се върнат в училище - тези от началния етап напълно, останалите - на ротационен принцип.

"Ние не можем да си позволим да затворим децата дотогава. Те трябва да се върнат в класните стаи дори и за една-две седмици. Не мисля, че ситуацията през следващите месеци ще позволява трайно пълно връщане на всички ученици до пролетта. По-скоро вървим към това да имаме вариант, при който да позволим частично връщане и редуване на класове, които са по-важни", обясни той.

През миналия месец МОН представи няколко различни модела на ротация за различните класове. Очаквано се предвижда по-големите да стоят най-много вкъщи.

Решението точно кой от тези методи се очаква да се вземе следващия четвъртък, непосредствено преди Коледа. Училищата ще отворят на 4 януари.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.