Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През първата седмица на декември, или 49-а за годината, смъртността спира да расте, но остава много висока. Това е слабо "добрата" новина от данните на Националния статистически институт за починалите през този период от 2020 г.  

Коефициентът за смърност остава като миналата седмица - 35 души на 1000. Преди година е 15 души на 1000.

Увелечението е над два пъти за същото време от годината спрямо 2019 г.

През първата седмица на декември т. г. са починали 4624 души, през това време на м. г. - 2096.

За края на ноември броя на загубилите живота си в България беше 4633-ма.

Причините за рязко повишената смъртност в страната се изясняват като по официални данни те само частично могат да бъдат обяснение с жертвите на коронавируса. Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че е поръчал доклад на Националния център по обществено здраве и анализи. Документът още не е готов. 

България отново е на първо място по смъртност от COVID-19 в Европа, посочи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Данните са за период от 14 дни за страните от ЕС и Европейското икономическо пространство.

Графика в пълен размер
Графика в пълен размер
Графика в пълен размер

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.