Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Хонконгският продемократичен активист и медиен магнат Джими Лай беше обвинен по закона за националната сигурност по подозрение в съглашателство с чужди сили и застрашаване на националната сигурност, съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс.

Лай е един от големите критици на властите в Пекин. Той е най-известният общественик, който е обвинен по приетия през юни закон.

По-рано този месец на 73-годишния Лай беше отказано пускане под гаранция след задържането му по обвинение в измама, свързано с наема на сграда, където се помещава неговият антиправителствен таблоид "Епъл дейли".

Лай е чест посетител във Вашингтон, където се е срещал с официални лица, включително с държавния секретар Майк Помпейо, за да привлече подкрепа за демокрацията в Хонконг. Заради това Пекин го е обозначил като "изменник", отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.