"Манчестър Юнайтед" отпадна от Шампионската лига след загуба от "РБ Лайпциг" с 2:3 в последен мач от груповата фаза. Ще продължи в Лига Европа. Германският отбор си отмъсти заради 0:5 на "Олд Трафорд" във втория мач.

Другият осминафиналист от гр. Н е "Пари Сен Жермен", чийто мач с "Истанбул Башакшехир" беше прекъснат заради обвинения в расизъм към четвъртия съдия от страна на турския състав. 

"Ювентус" разби "Барселона" с 3:0 като гост и спечели група G. Кристиано Роналдо вкара две дузпи при завръщането си на "Камп Ноу". "Динамо" (Киев) пък продължава в Лига Европа.

В гр. Е всичко бе ясно - "Челси" и "Севиля" са в на плейофи, а "Краснодар" също, но във втория по сила турнир.

Очаквано "Борусия" (Дортмунд) и "Лацио" са осминафиналисти от гр. G. "Брюж" отива в ЛЕ.

Резултатите

Група Е

"Челси" - "Краснодар" 1:1

"Рен" - "Севиля" 1:3

Група F

"Зенит" - "Борусия" (Дортмунд) 1:2

"Лацио" - "Брюж" 2:2

Група G

"Барселона" - "Ювентус" 0:3

"Динамо" (Киев) - "Ференцварош" 1:0

Група Н

"Лайпциг" - "Манчестър Юнайтед" 3:2

"Пари Сен Жермен" - "Истанбул Башакшехир", прекъснат

Група Е

Всичко бе предварително решено. В крайното класиране "Челси" завърши с 14 точки, "Севиля" - 13, "Краснодар" - 5, а "Рен" - 1. Днешните двубои бяха единствено за престиж и премиите от УЕФА за точки.

Група F

"Борусия" (Дортмунд) би "Зенит" като гост, с което спечели групата с 13 точки. Грандът направи обрат с голове на Лукаш Пишчек и Аксел Витсел в средата на второто полувреме. Втори е "Лацио" - 10 т., трети "Брюж" - 8, а руският тим остана с 1 т.

Римските "орли" поизпилиха нервите на своите фенове срещу "Брюж", който трябваше да спечели във Вечния град, за да остане в ШЛ. Кореа откри за "Лацио" в 12-ата, а в 15-ата Вормер изравни. В 27-ата Имобиле отново изведе домакините от дузпа. Малко след това Собол получи два жълти и червен картон и белгийският състав остана с човек по-малко.

Въпреки това в 76-ата Ванакен върна напрежението на "Олимпико". Но нищо повече.

Група G

"Ювентус" бе загубил от "Барселона" в Торино с 0:2 в началото на надпреварата, но днес засили кризата в каталунския тим с 3:0 и получава предимство на осминафиналите като поставен. Юве събра 15 т., колкото има и Барса. А "Динамо" (Киев) взе квотата за Лига Европа с 1:0 над "Ференцварош" у дома. Украинският състав заслужи 4 т., а Фради остана с 1.

На "Камп Ноу" домакините нямаха загуба от груповата фаза от 2016 г. А Меси и Роналдо не бяха се противопоставяли от 2018 г., когато Кристиано напусна "Реал".

Той откри в 13-ата от дузпа, а в 20-ата Уестън Маккени показава, че на Барса няма да е леко. В 52-ата гостите получиха още един наказателен удар и Роналдо отбеляха гол номер 650 в клубната си кариера в 860 мача. "Блаугранас" направиха много пропуски, Джиджи Буфон няколко пъти се намеси.

Група H

"Лайпциг" прекрасно се възползва от колосалните проблеми на "Юнайтед" в отбрана. Бившият играч на "Сити" Анхелиньо откри във 2-ата минута, а в 13-ата Хайдара удвои. Малко след това гол за 3:0 не беше зачетен.

Но до този резултат се стигна в 69-ата, когато Джъстин Клуйверт, синът на Патрик Клуйверт, се разписа при поредна грешка в защитата на английския тим.

Късният щурм на "Юнайтед" му донесе голове в 80-ата (съмнителна дузпа) на Бруно Фернандеш и в 82-ата на Пол Погба. В самия край "Лайпциг" едва не си вкара автогол.

Така преди недоиграния мач на ПСЖ с "Истанбул Башакшехир", "РБ Лайпциг" има 12 т., парижани са с 9, колкото натрупа и "Юнайтед", но дори да загубят от турския си опонент, имат предимство от преките сблъсъци (1:2 и 3:1).

Срам за "Манчестър Юнайтед", започнал с 2:1 и 5:0 в групата, съответно срещу ПСЖ и "Лайпциг".