"Манчестър Юнайтед" отнесе нов шамар, този път в Шампионската лига, където до днес имаше пълен актив. "Червените дяволи" паднаха с 1:2 като гости на дебютанта в груповата фаза на турнира "Истанбул Башакшехир".

Надправарата в група Н стана много интересна, след като "Лайпциг" победи у дома "Пари Сен Жермен" с 2:1. Така германският тим взе частичен реванш за загубата на полуфинала през миналия сезон с 0:3 в Лисабон.

За отличаване тази вечер е тимът на "Севиля", който обърна "Краснодар" у дома - 3:2 от 0:2.

Победи спечелиха "Челси", "Борусия" (Дортмунд), "Барселона" и "Ювентус".

Резултатите

Група Е

"Челси" - "Рен" 3:0

"Севиля" - "Краснодар" 3:2

Група F

"Зенит" (Санкт Петербург) - "Лацио" 1:1

"Брюж" - "Борусия" (Дортмунд) 0:3

Група G

"Ференцварош" - "Ювентус" 1:4

"Барселона" - "Динамо" (Киев) 2:1

Група Н

"Истанбул Башакшехир" - "Манчестър Юнайтед" 2:1

"РБ Лайпциг" - "Пари Сен Жермен" 2:1

Група Е

В тази група всичко вече изглежда предрешено в полза на "Челси" и "Севиля", които са начело с по 7 точки и трябва да решат единствено кой ще остане начело.

Лондончани разбиха "Рен" с 3:0, а Тимо Вернер реализира две дузпи. Третият гол е дело на Тами Ейбрахам. 

Много по-интересно беше в Севиля, където "Краснодар" бе напът да обърка сметките. Сюлейманов откри в 17-ата минута, а в 21-ата Берг удвои. В 42-ата Иван Ракитич намали, но в добавеното време на първото полувреме Хесус Навас получи червен картон.

Въпреки това андалусийците стигнаха до пълен обрат, макар и с човек по-малко. В 69-ата и 72-ата Ен Насири направи 3:2. Така "Рен" и "Краснодар" останаха с по една точка.

Група F

"Лацио" избегна загуба от "Зенит" с гол на Фелипе Кайседо в 82-ата минута - 1:1.

А "Борусия" (Дортмунд) вкара три гола още до почивката в Брюж - два от които, дело на Холанд. Така германският тим спечели с 3:0 и е начело с 6 т. "Лацио" има 5, "Брюж" - 4, а "Зенит" - 1 т.

Група G

И тук мина с победи на фаворитите. "Барселона" отново не убеди, но поне спечели срещу киевското "Динамо" - 2:1. Меси от дузпа в 5-ата и Пике в 65-ата изведоха каталунците солидно напред. 

В 75-ата Циганков намали. До края гостите не успяха да застрашат сериозно Тер Стеген.

"Ювентус" не допусна колебания срещу "Ференцварош" - 4:1. Мората на два пъти, Дибала и автогол на Двали осигуриха убедителен успех за торинци.

Барса има пълен актив от 9 т., следва Юве - 6, а "Динамо" и "Фради" са с по 1 т.

Група Н

Много интересна четворка - може би най-вълнуващата след първите три кръга. Начело са "Манчестър Юнайтед" и "РБ Лайпциг" с по 6 т., а ПСЖ и "Истанбул" имат по 3 т.

Докато се усети "Юнайтед" губеше с 0:2 с голове на Демба Ба и Висча в 12-ата и 40-ата. Малко след втория гол Антони Марсиал намали. След антракта гостите на направиха почти нищо в атака, за да заслужат поне една точка.

В турския тим личаха куп бивши звезди от Висшата лига, начело с Ба и бразилеца Рафаел, който носеше екипа на "червените дяволи".

За "Пари Сен Жермен" всичко започна добре в Германия - Ди Мария отбеляза в 6-ата. В 16-ата можеше да удвои, но пропусна дузпа - националният вратар на Унгария Гулаши изби.

От това се възползва "Лайпциг" - Нкунку изравни 42-ата, а в 57-ата Форсберг от дузпа бе точен за 2:1. 

Френският шампион беше без куп звезди заради контузии - Неймар, Мбапе, Бернат, Верати, Икарди, Дракслер... В 69-ата те останаха с човек по-малко заради червен картон на Идриса Гей. В добавеното време беше изгонен и Кимпембе.

В Шампионската лига предстои почивка от две седмици заради последните мачове в Лигата на нациите.