Двубоят "Пари Сен Жермен" - "Истанбул Башакшехир" в група Н на Шампионската лига бе прекъснат в 16-ата минута заради нежелание на играчите на двата отбора да продължат. Срещата ще се доиграе в сряда от 19:55 часа при резултат 0:0.

От тима на гостите обвиняват четвъртия съдия - румънецът Себастиан Колтеску в расизъм. Те твърдят, че той употребил думата "негър" по адрес на помощник треньора Пиер Уебо, бивш национал на Камерун.

Двамата имаха спор край страничната линия, а Уебо бе изгонен. Към протеста на турския отбор се присъединиха и домакините.

Малко по-късно УЕФА обяви, че тимовете са се съгласили срещата да продължи с друг четвърти съдия - някой от екипа, който обслужва ВАР, а Колтеску да бъде отстранен. Централата добави, че ще разследва инцидента.

В крайна сметка обаче УЕФА нямаше как да осигури друг рефер за ВАР, при условие, че един от видеоасистентите замести Колтеску. Тимът на ПСЖ, който дори при загуба ще си осигури място на осминафинал заради поражението на "Манчестър Юнайтед", беше готов да продължи, но не и любимият отбор на Реджеп Таийп Ердоган. Турският лидер осъди расизма с пост в туитър.

До скандалната ситуация се стигна след поредица нервни единоборства на терена. Имаше протести от скамейката на гостите, а поради липсата на публика сега всичко се чува по-лесно. В 16-ата главният съдия Овидиу Хатеген се привлижи до тъчлинията и показа червен картон на резервата Демба Ба. Според турския тим Колтеску изрекъл "негър" или "черен човек" по адрес на Уебо (също с червен картон), когато насочвал своя колега за това кого да санкционира.

Стигна се до суматоха край страничната линия, разправии, обяснения... След минути на неразбории съдиите прибраха отборите в съблекалните. 

В тунела хора от УЕФА дълго преговаряха с щаба на "Истанбул", докато домакините загряваха. Тимът твърдо не искаше да продължи с този четвърти арбитър и постави ултиматум да бъде сменен. 

В крайна сметка бе решено мачът да бъде подновен в сряда от 0:0 от 14-ата минута с изцяло нова съдийска бригада.