Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министрите по европейските въпроси няма да приемат на утрешната си видеоконференция заключения за започване на преговори със Северна Македония и Албания.

Това съобщиха дипломатически източници в Брюксел.

Причина е блокирането на преговорите със Северна Македония от страна на България. Няколко страни членки настояват двете държави да не бъдат разделяни и преговорните рамки за тях да бъдат приети едновременно.

Други източници обаче заявиха наскоро, че противопоставянето срещу преговорите с Албания е дори по-голямо, отколкото по отношение на Северна Македония.

Така или иначе утре не трябва да очакваме да бъде обявена дата за първата междуправителствена конференция със Скопие и Тирана, освен ако в последните часове или мигове не се стигне до някакъв изненадващ пробив, предупредиха дипломатите.

България е против започването на преговори със Северна Македония, тъй като властите в бившата югославска република отказват да изпълнят няколко условия. Сред тях са признаването на българския корен на езика в страната, пътна карта за изпълнение на двустранния договор от 2017 г. и отказът от претенции за македонско малцинство у нас.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.