Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният изпълнителен директор на Фолксваген (Volkswagen) Херберт Дис очаква автономните превозни средства да бъдат готови за продажба между 2025 и 2030 година. Той прогнозира това пред седмичното германско списание "Виртшафтсвохе", предаде Ройтерс.

Ръководителят на най-големия по продажби автомобилопроизводител в света се позовава на подобрените показатели на компютърните чипове, необходими при автомобилите без шофьор, както и на развитието на изкуствения интелект, което също ускорява процеса.

"Може да се предвиди, че системите скоро ще бъдат в състояние да овладяват дори сложните ситуации на автономното шофиране", казва Дис пред изданието.

Той напуска Бе Ем Ве (BMW) през 2015 година и помага на Фолксваген да се реформира след дизеловия скандал с инвестиционен план за електромобили на стойност 73 милиарда евро, припомня Ройтерс.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.