Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Предполагаеми севернокорейски хакери са опитвали през последните седмици да проникнат в системите на британската фармацевтична компания AstraZeneca, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Според анонимни източници хакерите са използвали платформите LinkedIn и WhatsApp, за да отправят фалшиви оферти за работа към служители в компанията, която разработва ваксина против COVID-19. Мнимите представители на фирма за набиране на кадри са изпращали длъжностни характеристики, съдържащи зловреден код, който би дал на хакерите достъп до компютрите на жертвите.

Хакерската офанзива е обхванала голям брой хора, сред тях и работещи по ваксината, но вероятно не е била успешна, каза един от източниците. Инструментариумът и техниките, използвани при тези атаки, показват, че са част от хакерска операция, която експерти от САЩ приписват на Северна Корея, твърдят източниците.

Кибератаките срещу здравни заведения, вирусолози и производителни на лекарства зачестиха по време на коронавирусната пандемия. Проправителствени и престъпни хакерски групи се опитват са придобият данни за последните разработки на ваксини и информация за разпространението на вируса.

Смята се, че открадната информация може да бъде продавана, използвана за изнудване или да даде стратегическо предимство на чужди държави в борбата със заразата, отбелязва Ройтерс.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.