Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Починалите през втората седмица на ноември или 46-а за 2020 г., за които днес НСИ предостави официална обработена статистическа информация, са 3852. За същия период на миналата година животът си са загубили 2002-ма българи. Ръстът е внушителен. Разликата между двете години е от 1850 души.

Седмица по-рано имаше 3188 починали в сравнение с 2152-ма за това време от годината през 2019-а.

Тенденцията за сериозно увеличение на смъртните случаи спрямо същия период за минали години е още от октомври.

  

Миналия петък България се оказа на първа позиция в ЕС по брой на починали от коронавирусната инфекция на милион души за деня. В събота по този показател страната беше на второ място в света след съседната ни Северна Македония.

Здравните власти в понеделник илязоха с предожение за въвеждането на строги и силно ограничаващи мерки и затваряне на училища, търговски обекти като искането е да се затвори всичко с изключение на хранителни магазини и аптеки.

Графика в пълен размер.
Графика в пълен размер.
Графика в пълен размер.

 

Коментари

 's picture

Бобо

Първи сме

Най накрая, най после да сме първи и не само в Европа, а в целия свят, първи по смъртност от COVID и това благодарение само и единствено на Бацо Тулупа...да с свети името му, господ здраве да му дава. Честито българино, ти си го избра....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.