Социалната мрежа Twitter обмисля да въведе бутон "не харесвам" (dislike) в платформата, съобщи Gizmodo. 

Кейвън Бейкпур, продуктов мениджър на микроблогинг платформата, разкри вчера, че това се обсъжда за в бъдеще, но приоритет засега е ограничаване на дезинформацията, премахването на фалшивите потребители и спиране на тормоза.

Покрай 4-те години президенство на Тръмп и неговата активност в социалната мрежа, Twitter спряха своето главоломно сриване и не просто се възстановиха, а бележат растеж - което доведе до добавяне на нови функции.

Платформата не се поколеба да маркира някои от туитовете на президента като "подвеждащи" преди, по време на и след президентски вот в САЩ в началото на месеца.

Една от последните функции е Fleets - "хвърчащи мисли", подобна на функцията Story ("история") в Instagram и Facebook, туитове, които изчезват след определен срок.

Въвеждането на бутон "не харесвам", който например е налице във форумната платформа Reddit, често се обсъжда и за Facebook, и за Twitter - но през годините компаниите многократно са се отказвали, подчертавайки желанието да държат платформата позитивна.

При такъв бутон е налице и опасността от организирана цензура от ботове или групи от потребители. 

Такава възможност обаче съществува и сега - с докладване. А ползвайки функцията "не искам да виждам повече този туит и други като него", потребителите пак могат да ограничат определени хора в собствения си информационен поток в Twitter.