Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Големи спорове се водят в момента „за“ и „против“ дистанционното обучение в училище. Ама не всички можели, ама не всички имали, ама не всички успявали. Лъжа и измама! България е силиконовата долина на Изтока, страната с най-много силикон и силиций в Европа, родината на компютрите и компотите, мястото, в което всеки знае и 2 и 200. И не само това, България е първата и засега единствена страна в света, в която не просто училищното обучение би могло да се провежда дистанционно, а в което цялото управление се прави от една джипка разстояние.

Щом премиерът може да строи пътища, да лекува кметове, да строява Македония в две редици, да казва на Ангела и Джон как точно стават нещата, да увеличава болничните легла и да пише протоколи за лечението от covid-19 от колата си, не виждам защо много по-елементарни неща като ученето на уроци по химия и пеене да не се получават също от джипката. Не се харчете за лаптопи и квалификации на учителите, купете им по една джипка  и ги пуснете по великолепните магистрали на Бойковата България. Нека стриймват във фейсбук, в инстаграм и в снапчат уроците си. „Ето ученици, законите на динамиката се доказват със следните формули.... ма глейте какви мостове, бе, красота! Да продължим със закона на Нютон. Нютон дали е виждал такова кръгово, а? Не е, ми! И той е мрънкач, ние строим, садим, а той вика ябълката ми падна на главата. Трол нещастен! Тая ябълка ние сме я посадили, поливАли, отгледАли, а той – паднала му била на главата. Глейте, глейте, е тва беше старият път, виждате ли, а сега... опа, кво е това бе, тоя завой ко свърши така внезап...“

Може би трябва да назначим все пак и резервни учители по физика и химия, ако титулярите не гледат внимателно в пътя. Също и литературата може да се преподава от джипката. Какво по-стоплящо сърцето, какво по-патриотично, какво по-разтърсващо до сълзи на гордост и вълнение може да има от учителка по литература в гимназията, която пее „Балканджи Йово“ по виадуктите в Делиормана? А защо да не търсим заедно бялата лястовица на Йовков с една нова беемве шестица 4х4? Аз не мисля, че има учител, който би отказал да ползва новите премиерски технологии за ходене на работа. Ще се заядете, вероятно, с учителите по физическо. Как точно физическото може да се преподава от джипа? Епа то и Формула 1 си е спорт, пращате ги да вземат за норматив Драгалевци-Бистрица и ето ви час по физическо. Бягане с препятствия? Магистрала „Тракия“ в оня участък с бабуните се е утепала за това. И преносно, и буквално. Да не говорим за математиката и всички ония задачи с „Джипка кара с 200 София-Варна, кога ще стигне до крайната цел, ако пътят минава през Ямбол?“

Така че стига сте мрънкали, а се залавяйте за работа. Защото не само образованието може да мине през джипа. Всичко в тая държава може да става от волана, както премиерът ни показва вече половин година. Няма линейки? Ми закарайте се сами до болницата, бе, мързели! Метате се на джипа и погвате лекаря, който съответно също е в джип. Все някога ще го стигнете  и ще го накарате да ви лекува. Пет дена ви требват, после обратно на работа. Премиерът го каза. Ма нямате още джип? Е аз ли съм виновна, че нямате? Като не можете един джип да си купите, къде сте тръгнали акъл да давате на първите в държавата? За вас „Хелп карма“ няма ли, те тия в тая фондация по-умни ли са от вас, че са се сетили да събират пари уж за болни дечица, па джипове и апартаменти да си пазаруват? За всичко си има решение, ама акъл немате, акъл!!!

Викате, ма как един хирург ще оперира от джипката? А премиерът как ги строи тия магистрали, мислите? Пускаш стрийма като него и почваш да нареждаш: „Нареждам на бъбречните камъни да изчезнат незабавно. Незабавно, казах, Балтов, не ме карай да повтарям. Апендикси, мапендикси – всичко да се маха веднага, никви израстъци не искам да виждам. Чревни пътища като слънце искам, като мойте магистрали. Инфаркти, инсулти, забранявам от днес нататък да има такива простотии. Работа, трябва, работа! Арбайт. Арбайт махт фрай. Който не ходи на арбайт, нема да е фрай, знаете как стават тия работи – пращам Гешев, събира ви барабар с активите от фирмата и в предварителния арест. Арбайт махт фрай и хайл. България юбер алес. Лебенсраум и магистрали! Хайл, казах!“

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.