Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съветът на ЕС реши да удължи с една година санкциите срещу двама висши представители на Турската петролна корпорация (ТПАО).

Причина са продължаващите сондажни дейности в териториалните води на Кипър без разрешението на властите в Никозия.

Мерките ще бъдат в сила до 12 ноември 2021 г.

Единият санкциониран е Мехмет Ферух Акалън – зам.-председател на ТПАО, оглавяващ отделите за проучвателна, научноизследователска и развойна дейност и информационни технологии. Другият е Али Джошкун Намоглу – зам.-началник на отдела за проучвателна дейност на дружеството.

Санкциите включват забрана за влизане в ЕС и замразяване на сметките на територията на Съюза. Компании и физически лица нямат право да финансират наказаните.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.