"Левски" обяви, че спира тренировките за неопределено време заради 11-те положителни проби на COVID-19 на футболисти. В клуба има и неколцина позитивни служители.

Пробите бяха направени като обичайна процедура в началото на месеца, а след установените първоначално четирима заразени, вчера стана ясно, че повторните изследвания са показали още седмина носители на инфекцията.

Това означава, че в събота няма да има мач между "Левски" и "Локомотив" (Пловдив). По-късно БФС потвърди това. Двубой в българския футбол се отлага, ако в един отбор има десет или повече случаи на коранавируса, както гласи текст в протоколите на Медицинската комисия на централата.

Така 12-ият кръг на Първа лига доста оредя. По-рано бяха отложени двубоите "Ботев" (Враца) - "Славия" и "Царско село" - "Берое". При "белите" и "царете" положителните  също са над 10, начело с треньора Любослав Пенев.

Петима пък са в "Монтана" - засега, а един от тях е треньорът Никола Спасов. На тима предстои неделно домакинство срещу ЦСКА-София.

Сходно е положението и с клубове от Втора лига, като "Добруджа", "Миньор" (Перник), "Струмска слава" (Радомир)...

Sportal.bg информира, че с COVID-19 е и звездата на "Ботев" (Пловдив) и национал Тодор Неделев.