Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

COVID-19 настъпва и в българския футбол.

Любослав Пенев и още седмина в "Царско село" са заразени с коронавируса, съобщи официално клубът. Явно това е причината за отсъствието на Пенев от неделния мач срещу ЦСКА-София на стадион "Българска армия". Тогава бе обявено, че бившият №9 не се е почувствал добре и си е останал у дома.

Сред инфектираните има служител на клуба, а останалите шестима са футболисти - Андерсон, Янис Геролему, Луис Педро, Дилан Мертенс, Густаво Карбониери и Ивайло Марков.

PCR тестовете им са направени регулярно в началото на този месец - на базата на протоколите на Медицинската комисия на БФС, одобрени от държавата и здравните власти.

Всички регистрирани са под карантина. А останалите ще бъдат подложени на нови изследвания.

Същото се отнася и за "Левски" - при обичайното тестване позитивни са четирима футболисти и двама служители. От "Герена" не съобщават техните имена. Сигурно е, че няма да са на линия за мача с "Локомотив" (Пловдив) през уикенда. След това - за късмет на всички засегнати, предстои пауза от две седмици заради националните отбори. 

Мач от Първа лига се отлага при минимум десет инфектирани футболисти в един отбор, какъвто е случаят със "Славия". 

Два мача на "белите" са отложени поради тази причина.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.