"Реал" (Мадрид) и "Интер" (Милано) направиха спектакъл в третия кръг на Шампионската лига, а "белите" спечелиха с 3:2 на клубната си база.

В двубоя от група В "лос меренгес" поведоха с 2:0, гостите изравниха и бяха близо до пълен обрат, но "Реал" удари отново, този път последен - с гол на Родриго в 80-ата. 

В другия мач от карето "Борусия" (Мьонхенгладбах) постигна впечатляващо 6:0 на терена на "Шахтьор" (Донецк). "Шестица" писа и еврошампионът "Байерн" в Австрия - 6:2.

А и "Ливърпул" показа висока класа на чужд терен, при това срещу по-силен съперник - "Аталанта", 5:0.

Останалите фаворити също спечелиха.

Резултатите

Група А

"Локомотив" (Москва) - "Атлетико" (Мадрид) 1:1

"Залцбург" - "Байерн" (Мюнхен) 2:6

Група В

"Шахтьор" (Донецк) - "Борусия" (Мьонхенгладбах) 0:6

"Реал" (Мадрид) - "Интер" (Милано) 3:2

Група С

"Манчестър Сити" - "Олимпиакос" (Атина) 3:0

"Порто" - "Олимпик" (Марсилия) 3:0

Група D

"Мидтиланд" - "Аякс" 1:2

"Аталанта" - "Ливърпул" 0:5

Група А

Може би изненадата на вечерта е равенството 1:1 в Москва между местния "Локомотив" и "Атлетико". Но и "Байерн" имаше трудности на този терен.

Хименес откри в 18-ата минута, а в 25-ата Антон Миранчук изравни от спорна дузпа.

Не беше толкова леко и на "Байерн" - поне донякъде, при гостуването на "Залцбург", независимо от 6:2. Бериша изведе напред домакините още в началото, а в 21-ата Левандовски изравни от дузпа. В края на първото полувреме Крестенсен си отбеляза автогол и грандът поведе.

След малко повече от час игра Окугава бе точен за 2:2.

"Байерн" пречупи съперника си в края. След 79-ата се разписаха Боатенг, Сане, отново Левандовски и Люка Ернандес.

Баварците са начело с 9 т., следвани от "Атлетико" - 4 т., "Локомотив" - 2, и "Залцбург" - 1.

Група В

След преполовяване на надпреварата фаворитите са трети и четвърти - неочаквано за мнозина.

Луди първи 35 минути в Мадрид. Бензема и Рамос дадоха криле на "Реал" до 33-тата минута. В 35-ата обаче Лаутаро Мартинес намали. Иван Перишич смути домакините в 68-ата - 2:2. След почивката "Интер" надигра съперника си и направи пропуски, но напусна терена победен - при бърза акция Родриго опъна мрежата на "черно-сините" - 3:2.

Това е първата победа на "Реал", тимът има едва 4 точки и то с голяма доза спортно щастие тази вечер и миналата седмица, когато избегна поражение в Мьонхенгладбах.

"Интер" остана последен с 2 т.

А "Борусия" разгроми "Шахтьор" в Украйна - 6:0, и води с 5 г., следван от тима от Донецк - 4 т. Четири гола паднаха преди почивката на стадиона в Киев.

Група С

Нищо изненадващо - домакински победи с по 3:0 за "Манчестър Сити" и "Порто", съответно срещу "Олимпиакос" и "Олимпик" (Марсилия).

Тук няма изненади - фаворизираните тимове са начело. Води "Сити" с 9 т., следван от "драконите" - 6, а съименниците имат 3 и 0. Без актив е френският състав. И това е неочаквано.

Група D

Не се сбъднаха надеждите за оспорван мач между "Аталанта" (Бергамо) и "Ливърпул" (0:5). Диого Жота (хеттрик), Мохамед Салах и Садио Мане са голмайсторите, при това всички те се разписаха до 54-ата минута. 

Божидар Краев поигра 15-ина минути за "Мидтиланд", но датският тим отново остана с празни ръце - 1:2 срещу "Аякс". Крайният резултат бе фиксиран още до 18-ата минута.

Нидерладският тим поведе с 2:0, а Драйер намали. До края не паднаха повече голове.

"Ливърпул" е с 9 т., "Аякс" и "Аталанта" имат по 4, а "Мидтиланд" е с 0 т.