ЦСКА-София бе напът в седми пореден мач в Първа лига да не спечели, но гол на Юнус Санкаре в 90-ата минута сложи край на тази серия - 1:0 срещу "Царско село" в 11-ия кръг. Серията без успех за "червените" по българските терени продължи повече от два месеца.

След края на срещата на стадион "Българска армия" съдията Станимир Тренчев показа директен червен картон на капитана на гостите Реян Даскалов (юноша на "Литекс"). Халфът бурно реагира с претенции, че при головата атака на ЦСКА-София топката е срещнала ръката на Греъм Кери.

Видеоповторенията показаха, че игра с ръка има.

"Царско село" излезе на Армията без треньора си Любослав Пенев. Според официалната информация той е останал у дома си, тъй като не се е почувствал добре.

"Червените" пък бяха водени от тричленката - начело с Даниел Моралес, наследила уволнения Стамен Белчев. А трите точки са единственото положително нещо за тима тази вечер. 

Моралес направи няколко промени в титулярния състав, спрямо гостуването на "Рома" (0:0) в Лига Европа. Сред резервите останаха вратарят Бусато и Али Соу, а като титуляри започнаха Димитър Евтимов и Адалберто Пеняранда, преотстъпен от "Уотфорд" заедно с вече дебютиралия Джером Синклер.

Преди почивката чисти голови положения нямаше, футболът бе много слаб.

През второто полувреме имаше повече интересни атаки и към двете врати, което отвори работа на вратарите Евтимов и Пласид.

Санкаре, Мазику и Пеняранда се разминаха с гола за ЦСКА-София. "Царете" организираха няколко контри.

И отново през този сезон "червените" стигнаха до положителен резултат в самия край - при най-добрата си акция, а в ролята на асистент влезе Али Соу, който се появи от скамейката.

В добавеното време "Царско село" едва не отне радостта на ЦСКА-София - Тома Ушагелов, и той влязъл от скамейката, стреля над вратата с глава от отлична позиция.

ЦСКА-София е на 5-о място на 5 точки от временния лидер, но "Лудогорец" е с два мача по-малко.