Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Остана само един ден до президентските избори в САЩ. Заради пандемията от коронавирус близо 100 милиона американци изпратиха вота си по пощата или гласуваха предварително през последните няколко седмици. Очаква се избирателната активност да счупи всички рекорди за последното столетие.

Традиционно високата избирателна активност се свързва с победа на демократите. Те са повече на брой от републиканците в Америка, но за разлика от тях гласуват по-рядко - не го възприемат като дълг. 

Интересът към изборите през 2020 г. се отразява в проучванията - масово агенциите дават предимство на Джо Байдън от порядъка на 8-9 процента в национален мащаб. Преди 4 години обаче Тръмп успя да изведе пред урните "скрити избиратели", които проучванията не успяха да уловят. 

Въпросът е дали ще успее да победи отново? Или пък демократите са си научили урока?

Гост на седмия епизод на Z-каст е журналистът Огнян Дъскарев, поддръжник на Тръмп, който определя републиканеца за първия президент патриот в историята на САЩ (може би с изключението на Роналд Рейгън).

Дъскарев твърди, че бързото възстановяване на икономиката ще убеди милиони американци отново да заложат на бизнесмена и предупреждава, че Демократическата партия се е радикализирала и е изгубила облика и ценностите от средата на миналия век, които е защитавала при администрациите на Труман, Кенеди и Линдън Джонсън.

Според него крайнолеви конгресмени използват Байдън и имиджа му на умерен кандидат, за да наложат след предполагаемото му избиране твърде амбициозни от икономическа гледна точка програми, които представляват заплаха за страната.

Всичко това и още много по темата може да чуете в еп. 7 на Z-каст - "Тръмп или Байдън - борба на патриотизма срещу глобализма":

 

 

 

Можете да слушате Z-Каст и в SpotifyGoogle PodcastsApple Podcasts и TuneIn

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Z , стига с тоя идиот. Да си мисли каквото си иска , ама да го публикувате ? До там ли паднахте бе хора?

наистина алооо редакцията

наистина алооо редакцията защо,допускате език на омразата какъв е този неваздаржан меко казано коментар от великия иван незнам си кой си иначе комфортно анонимен неврастеник

Много ви моля, не давайте

Много ви моля, не давайте думата на този тръмпиот. Политически анализи трябва да се правят от хора, които имат балансиран поглед .
 's picture

Rhapsody of fire

Дано утре американците успеят

Дано утре американците успеят да се оттърват от тази отровна плесен - Дръмп. Той символизира всичко противно в едно човешко същество. Тотален отпадък, чието място е на бунището.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.