По време на президентската кампания през 2016 г. Хилари Клинтън определи привържениците на Тръмп за "група окаяници" (basket of deplorables). Този гаф бе умело използван от предизборния щаб на републиканеца.

Бившата първата дама бе представена като отчуждена от американския народ представителка на естаблишмънта, която има готовност да определи всеки симптизант на бъдещия тогава президент за расист, ксенофоб, сексист и какво ли още не.

Четири години по-късно това все още остава масово разпространената представа за средния избирател на Тръмп. Разбира се, ако сме склонни да обвиним десетки милиони души в расизъм, тогава двукратното избиране на Барак Обама буди много въпроси без отговори.

А може би за решението на средния американец да подкрепи дилетант в политиката като Тръмп пред бившата първа дама Хилари Клинтън и бившия вицепрезидент Джо Байдън има основание, колкото и то да убягва на половин Америка.

Патриотизъм, икономика, изолационизъм. Това са само някои от причините, заради които Тръмп спечели изборите преди 4 години. И дори да бъде премазан от "Синята вълна" на Байдън на 3 ноември, бизнесменът остави ясен отпечатък в Републиканската партия.

Тези и много други теми са предмет на дискусията с журналиста Огнян Дъскарев, който гостува в седмия епизод на Z-каст - "Тръмп срещу Байдън - борба на патриотизма срещу глобализма".

Дъскарев твърдо подкрепя републиканеца преди президентските избори. В краткия отрязък, който може да чуете по-долу, той разяснява някои от икономическите мерки на Тръмп, които се харесват на избирателите му, и посочва проблеми в предизборната програма на Джо Байдън.

Очаквайте целия епизод на 02 ноември.