Мъж от Сливен, обявен за починал в областната болница, се "събуди" в моргата и беше върнат за лечение в реанимацията ѝ, съобщава в. "24 часа", позовавайки се на местното здравно заведение.

Седемдесет и две годишният човек е бил оставен на грижите на свой съсед от близките си, които заминали за САЩ.

Съседът се обадил в Бърза помощ снощи, съобщавайки, че възрастният човек не вдига мобилния си телефон и не отговарял на позвъняванията на входната си врата.

Пристигналият екип разбил вратата и намерил стопанина на жилището в безпомощно състояние без признаци на живот.

Сложили тялото му в ковчег и го пренесли в моргата на болницата. Личен лекар му издал смъртен акт с диагноза инфаркт. Погребението било насрочено за следващия ден.

За изненада на санитарите обаче "мъртвецът" се размърдал в още отворения ковчег. Те го вдигнали и го закарали в спешния център, откъдето го насочили пак към болничната реанимация, където в момента го лекуват. В кома е, но диша самостоятелно, предаде БНТ. Смъртният му акт е бил анулиран.

Зам.-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов, цитиран от "24 часа", е казал, че 72-годишният мъж бил в много тежко състояние, което е заблудило медиците. Той страдал от диабет, имал нисък хемоглобин и други заболявания. Вероятно е изпаднал в диабетна кома.