Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

У нас живеят добре тези, които са близки до властта – думите са на писателя и треньор по бокс Палми Ранчев, който от години живее и работи в Барселона.  

Той за кратко се прибра в България и гостува в Z-Каст, подкаста на Клуб Z за политика, култура и добро възпитание.. 

"По начало у нас винаги е имало липса на справедливост, а сега и на морал. Преди имаше комунистически морал. Някой го наказваха, че не спазва този комунистически морал. И това създаваше - макар и фалшива, все пак някаква приличност в обществото. Сега моралът е единствено, ако си в далаверата. И моралното е, ако си на власт. 

А тези, които са власт, са битово ориентирани. Те не са нито умни, нито имат нещо повече от тези, които не са на власт. Виждаме много примери за битово им уреждане. 

Лексиката на целия министерски съвет – ами те наподобяват селския тарикат, който е завзел властта. Те говорят като него“, споделя Ранчев. 

За мижитурките, подписките на интелектуалци и защо протестите пред „празни сгради и мъртви прозорци“ са жалки и не трябва да са миролюбиви. 

Ето и интервюто на Илия Вълков с Палми Ранчев, който не пести словесни крошета на никого. 

 

Можете да слушате Z-Каст и в SpotifyGoogle PodcastsApple PodcastsTuneIn.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.