Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съветът на ЕС ще изготви санкции срещу Русия заради отравянето на Алексей Навални, заяви днес върховният представител на Съюза за външната политика Жозеп Борел.

Той говори след заседание на Съвет „Външни министри“ днес в Люксембург.

“Обсъдихме използването на възможни елементи от силен общ отговор на ЕС на използването на забранен химически нервен агент чрез прилагане на предложенията на Франция и Германия за ограничителни мерки срещу свързаните с този опит за убийство“, каза той.

Макар Борел да не спомена изрично името на опозиционера Алексей Навални и на отровата „Новичок“, беше ясно какво има предвид

„Има политическо споразумение за прилагането на тези мерки, които ще бъдат изготвени от техническите органи на Съвета“, допълни върховният представител.

Тези органи ще работят по списъка, предоставен от Франция и Германия. Там са и доказателствата, дадени също от тези две държави.

„Имаше единодушие сред всички страни членки. Нямаше никакво несъгласие. Всички подкрепиха това предложение“, каза дипломат номер 1 на Европа.

По-рано финландският външен министър Пека Хаависто съобщи, че става дума за индивидуални санкции.

Въпросът ще се обсъжда и на Европейския съвет в Брюксел, който ще се състои на 15 и 16 октомври.

Коментари

Alex Mark's picture
Alex Mark
AlexKala

Печеля повече от $ 12 хил.,

Печеля повече от $ 12 хил., Като върша лесна работа онлайн от вкъщи само през свободното си време. Аз съм студент на пълен работен ден и само като правя тази работа в продължение на 2 часа, спечелих $ 11242 от тази работа през последния месец. Много страхотна работа и печалба от това са страхотни. Всеки може да получи тази работа и да започне да печели, просто следвайки подробности тук ....... :) ====>>>> Jobnews3.com/

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.