Новак Джокович имаше странно дежавю в Париж - както сам го определи. По време на осминафинала на "Ролан Гарос" с руснака Карен Хачанов, спечелен с 6:4, 6:3, 6:3, той отново удари с топката съдия на линията.

Но за разлика от случката в Ню Йорк, когато нервно запрати топка напосоки и инцидентно нацели реферка в гърлото, заради което бе дисквалифициран, този път Ноле е напълно невинен.

При сервис на Хачанов световният № 1 опита да направи ретур, но едва докосна топката с ракетата си и тя срещна главата на арбитър на линията, стоящ близо до него. Това е изцяло игрова случка и всичко мина за секунди - Джокович се приближи до мъжа, увери се, че е добре и двубоят продължи.

"Боже мой, много неловко дежавю - коментира Джокович след мача. - Търся сега този съдия, за да се уверя, че е добре, защото видях, че получи лека червена подутина на мястото. Надявам се, че е добре. Той го прие доста смело.

Заради инцидента в Ню Йорк много хора сега ще раздухат случая. А такива неща се случват на мен и на други в тура през последните 15 години. Топката рикошира в рамката на ракетата и може да удари човек от публиката или съдия. Сега той беше много близо до мен, но въпреки всичко е странно."

А дежавюто на Джокович има още една измерение - на четвъртфинала той ще срещне Пабло Кареньо Буста, срещу когото беше дисквалифициран на US Open. Испанецът спря приятната изненада, квалификанта от Германия Даниел Алтмайер с 6:2, 7:5, 6:2.

Ако надвие Кареньо Буста, на полуфинала Новак ще спори с победителя от сблъсъка Стефанос Циципас - Андрей Рубльов. Вчера гъркът би Григор Димитров с 3:0 сета.