Новият iPhone 12, който се очаква в първата половина на октомври, ще излезе в четири варианта - два върхови Pro модела (съответно с 6,7 и 6,1-инчови екрани), и два по-достъпни базови модела - с 5,4 и 6,1-инчови екрани. Според слухове обаче за продажба в следващия месец ще бъдат достъпни само Pro версиите.

Те традиционно ще са много над 1000 долара, и ще предлагат върхови компоненти - най-голям брой обективи на камерите, поддръжка за бързия mmWave стандарт за 5G, може би дори и 120Hz опресняване на дисплея.

iPhone 12 Pro Max, ако запази тази схема за именоване, ще бъде най-големият смартфон на компанията досега и със сигурност ще видим него и по-малкото му братче съвсем скоро.

Но с цел да не подбият покупките на Pro моделите, базовите ще бъдат пуснати на пазара в края на ноември, смятат някоит. Така първата вълна ентусиасти няма да има по-евтин избор, ако иска новия iPhone сега и веднага.

Добрата новина е, че всички 4 модела ще са с OLED дисплей, всички ще имат 5G модеми, всички ще са оборудвани с новия A14 Bionic чип на Apple. 

Според някои малкият 5,4-инчов iPhone 12 ще бъде кръстен "mini". Множество потребители се радваха много на по-компактния iPhone SE 2020, сега компанията отговаря на тези очаквания с модел, който реално е със същия размер на корпуса като класическия iPhone 4.

Дизайнът също ще е повлиян повече от ръбестите модели 4 и 5, които отстъпиха през 2014 г. през овалите на iPhone 6. Разбира се, не очаквайте "шоколадовото блокче" от 2010 г., по-скоро комбинация от дизайнерските подходи тогава и сега.

Няма да намалее и изчезне notch-а на iPhone-а, който закрива голямо парче от горната част на екрана. За сметка на това ще бъде наблъскан с много сензори и камери, позволяващ по-бързо и сигурно лицево разпознаване и прекрасни селфита.

Все още не са потвърдени слуховете за липсата на зареждачка в пакета - според някои тя ще се продава отделно, тъй като повечето купуващи iPhone са имали такъв досега. Вероятно извън пакета ще останат и дежурните досега слушалки EarPods.