Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият кмет на Благоевград от Атанас Камбитов е прекратил вчера членството си в ГЕРБ.

Това обяви самият той в профила си във фейсбук.

"Решение тежко и трудно, заради миналото и емоцията ГЕРБ, но решение осъзнато и аргументирано, заради настоящето. Решение необходимо, за да бъда честен със себе си и с хората около мен", написа Камбитов - без повече подробности за мотивите.

По неофициална информация Камбитов ще се присъедини към проекта на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов "Републиканци за България". Очаква се партията да бъде учредена на 27 септември.

Той бе кмет от ГЕРБ два мандата, като преди това бе и депутат от партията. На местния вот през миналата година обаче загуби на балотажа от независимия, подкрепен от БСП кандидат Румен Томов. След изборите обаче Камбитов подаде сигнал в Общинската избирателна комисия, че новоизбраният кмет не е заличил участието във фирмата си в задължителния по закон едномесечен срок от избирането му. Сагата е в съдебна фаза, след като Томов бе отстранен като градоначалник.

През изминалата година позициите му в ГЕРБ се разклатиха - най-вече заради няколко минискандала точно преди местния вот. Местната организация на партията излъчи кандидатурата му за одобрение от ръководството, но почти на косъм. Като фаворит се очертаваше и директорът на териториалната дирекция на НОИ Илиан Георгиев.

Малко преди вота обаче в интернет се появи клип от празненство с участието на Камбитов, на което той играе кючек, с черна шапка и с пура и със залепена петдесетолевка на челото. След загубата на балотажа лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов призна, че Камбитов е била наказан от избирателите заради това видео.

Малко по-късно пък репортаж на бТВ разказа как находище от минерална вода в Благоевград вместо към общинския басейн е потекло към хотелите на двама общински съветници.

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.