Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на Беларус Александър Лукашенко за първи път каза днес, че може би управлява твърде дълго, предаде ТАСС. Той обаче заяви, че в момента е единственият, който може да "защити" сънародниците си.

"Да, възможно е аз малко да съм се заседял, възможно е, показват ме не само по телевизора, но и от ютията и от чайника. Да", беше цитиран да казва пред телевизионния канал "Россия-1" Лукашенко, който е държавен глава без прекъсване от вече 26 години и е наричан "последния диктатор в Европа". 

"Но действително сега само аз мога за защитя беларусите", добавя той в интервю за предаването "60 минути".

Беларус се тресе от масови протести срещу Лукашенко, когото опозицията обвинява, че е фалшифицирал изборите на 9 август, където той твърди, че е спечелил шести мандат с 81% от гласовете. Протестиращите искат нови честни избори и освобождаване на политическите затворници.

Изявлението на беларуския президент идва дни преди негово предстоящо посещение в Москва. Докато Русия призна избора му за законен и му обеща помощ за поддържане на реда в страната, наблюдатели посочват, че отношенията на Кремъл с беларуския лидер са сложни.

Руско-беларуско-сръбски военни учения

В същото време беларуското министерство на отбраната съобщи, че от четвъртък в Беларус се очаква да пристигнат участниците в двуседмично беларуско-руско-сръбското военно учение "Славянско братство-2020". То ще се състои на Бресткия полигон на 38-а отделна десантно-щурмова бригада от въоръжените сили на страната домакин.

На 2 септември началниците на генералните щабове на руската и на беларуската армия Валерий Герасимов и Александър Волфович са обсъдили по телефона военното сътрудничество, по-специално подготовката за тазгодишното учение "Славянско братство" и за стратегическото командно-щабно учение "Кавказ-2020", планирано на територията на Русия, посочи ТАСС.

Ключови думи

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

"Той обаче заяви, че в

"Той обаче заяви, че в момента е единственият, който може да "защити" сънародниците си." Изтрещел здраво. Няма незаменини хора.

Бойко същински!

Само той и никой друг може да защити сънародниците си. Ех че самочувствие! Ех, че наглост! Ех, че празнодумие!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.