Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи ирландката Марейд Макгинес за еврокомисар, отговарящ за финансовите услуги, финансовата стабилност и Съюза на капиталовите пазари.

Предложението е отправено до Европейския съвет и Европарламента.

Марейд Макгинес трябва да замени сънародника си Фил Хоган, който бе еврокомисар по търговията. Той подаде оставка, след като бе уличен в нарушаване на правилата за борба с COVID-19 в родината си. По-специално Хоган участва в галавечеря в родината си.

Номинираната за негов наследник е един от настоящите зам.-председатели на Европарламента и евродепутат от Европейската народна партия (ЕНП).

Търговията ще бъде поета от изпълнителния зам.-председател на ЕК Валдис Домбровскис. Той ще остане представител на Комисията в еврогрупата заедно с комисаря Паоло Джентилони.

Заедно с Марейд Макгинес Ирландия предложи за нов еврокомисар и Андрю Макдауъл – бивш вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Урсула фон дер Лайен поиска Дъблин да посочи кандидатурите на представители и на двата пола.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.