Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисарят по търговията, ирландецът Фил Хоган, подаде оставка, след като наруши ирландски правила за борба с COVID-19, предаде ДПА, като се позова на изявление от на офиса на Хоган.

Хоган бе разкритикуван заради участието си в галавечеря в Ирландия през миналата седмица в нарушение на санитарните ограничения, имащи за цел да се противодейства на разпространението на коронавируса.

Натискът върху Хоган се засили по-рано вчера, след като ирландският премиер Михол Мартин заяви, че еврокомисарят разказва няколко версии за случилото се.

Европейската комисия също разискваше дали Хоган следва да подаде оставка, след като дни наред ирландски политици го призоваваха да се оттегли, отбелязва ДПА.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поиска от Хоган обяснение за поведението му в Ирландия. Говорителят на Фон дер Лайен вчера вечерта не пожела да коментира новината за оставката на Хоган.

Еврокомисарят по търговията е една от най-ключовите позиции в Европейската комисия и отговаря за договарянето на търговски споразумения от името на всички 27 държави членки с партньори от цял свят. Ролята на Хоган бе от ключово значение и при продължаващите преговори с Великобритания за уреждане на търговските отношения с Брюксел след "Брекзит".

60-годишният Хоган бе обвинен, че е присъствал на вечеря на парламентарния голф клуб в Западна Ирландия заедно с още около 80 души, с което е станал участник в нарушаването на действаща забрана за събиране на хора над определена бройка на едно място, въведена от ирландските власти с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, напомня БТА.

В интервю за ирландската национална телевизия във вторник Хоган изрази съжалението си, че е нарушил правилата за борба с COVID-19.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.