Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Акцията на три отделни държавни структури в базата на "Хиполенд" в столичния квартал Казичене е възприета негативно не само от огромна част от населението на страната, но и от голяма част от министрите в правителстово. Това поне заяви преди малко пред бТВ министърката на труда и социалната политика Деница Сачева. 

Припомняме, че вчера кономическа полиция, НАП и главна дирекция "Надзор на пазара" влязоха на проверка в магазина и то само ден след като собственикът Колев написа отворено писмо до властта във фейсбук страницата на "Хиполенд", в което "благодари" на МВР за това, че е ослепила 17-годишния му син по време на големия антиправителствен протест на 2 септември и в което призовава за продължаване на демонстрациите. Буквално ден по-късно тежката ръка на държавната машина се стовари върху бизнеса му. Малко по-късно вчера проверките бяха прекратени, а властите обявиха, че те били планови и нямали общо с гражданската позиция на Колев. 

Днес обаче Сачева лаконичко коментира, че акцията не й харесва, но и че това не било тенденция. 

"Не бихме искали проверки да се разглеждат като репресия върху българския бизнес", обяви тя. 

Иначе министърката коментира надълго и широко продължаващите вече 59 ден протести в цялата страна и искащи оставките на кабинета "Борисов 3" и на главния прокурор Иван Гешев. Според нея демонстрациите не са гражданска война, както някой анализатори определиха ескалцията на протеста от втори септември, просто защото тук нямало "идеология".

"Това е форма на граждански протест. Това, което ме тревожи обаче, е ескалацията - хората не смеят да си кажат "Добър ден", каза тя и допълни, че именно това напрежение щяло да бележи бъдещата политическа ситуация в страната. 

Тя обаче не видя вина на правителството и МВР в този проблем. Такъв обаче имало при "онези лидери, които не я спират (б.р. - ескалацията).

"След това няма да могат да посадят нищо върху тази почва. На първо място това са "Отровното трио". На второ - президентът. Не се търси диалог, а точно обратното."

Що се отнася до подозренията, че МВР умишлено не си е свършило работата на втори септември, които очевидно провокатори успяха да създадат безредици и сблъсъци, Сачева заяви, че това е нелогично. 

"Защо му е на правителството да организира това? Това са възмутителни спекулации. Как правим така, че да има активни провокации, къде са доказателствата за това?"

Министърката за пореден път повтори и най-стабилната опорна точка на управлящата партия по въпроса защо остават на власт - "имаме много работа, пред нас стоят важни задачи".

Накрая тя беше помолена да коментира лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който през няколко дни си сменяваяше мнението по въпроса дали ще подпише проекта за конституция на ГЕРБ. Накрая все пак подписа, а пред медиите обясни, че дори не е чел текста, защото той бил без значение. Ако имало Велико Народно събрание то щяло да ги промени и в крайна сметка само новите приети окончателно текстове били важни. Самата Сачева заяви, че не приема такова поведение и че никога не би пазарувала в аптеките на бизнесмена. 

Коментари

 's picture

tsnanev

Това нещо чак сега ли разбра

Това нещо чак сега ли разбра,че всички са във вагон който се тегли от локомотив управляван с дистанционно което е в ръцете на хора които ще ги забият челно в канара ,когато им станат ненужни.Имат само един полезен ход -СТАВКА!!!!!!!

Каква тема?

Боко е вече в оставка и може да бъде само в Жипката и никъде другаде в България. Дали някоя партия вече ще приеме Сачева и Биков, като напуснат ГЕРБ?

От изказването излиза, че

От изказването излиза, че министрите НЕ командват подчинените им структури, а няКОЙ друг. Нъл тъй?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.