Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руското външно министерство съобщи, че е предупредило САЩ и ЕС да не налагат санкции на Беларус и да не се месят във вътрешните й работи, предаде Ройтерс, цитирана от bTV.

Изявлението е публикувано след срещата в Москва на руския външен министър Сергей Лавров с американския заместник-държавен секретар Стивън Бигън.

"При обсъждането на положението в Беларус руската страна е заявила, че не трябва да се правят никакви опити да се оказва натиск на Минск, било чрез санкции или по политически път", се казва в изявлението.

В Беларус трета седмица протичат масови протести и стачки срещу спорното преизбиране на президента Александър Лукашенко на 9 август.

В интервю за Първи канал на руската телевизия Лавров заяви, че пред Бигън са били изразени сериозните предупреждения на Русия да не се правят опити от чужбина за предизвикване на насилие в Беларус, предаде ТАСС.

"Призивът ни беше тези страни, главно САЩ и лидерите на ЕС, да обърнат внимание на кръговете в Полша и Литва, които са недоволни, че положението в Беларус се нормализира и се опитват да предизвикат прояви на насилие, за да предизвикат съответната реакция от силите на реда. Смятаме това за крайно опасно и мога да кажа, че г-н Стивън Бигън чу нашите съвсем сериозни предупреждения", каза Лавров.

Коментари

Че кой е Лавров...

...та ще дава заповеди на САЩ и ЕС да не налагат санкции на Беларус!?
 's picture

Бобо

Татарина Лавров

Само така, в Беларус както и в Украйна само Русия може да се меси.... може и да беси, може и да трови...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.