Трима участници в нерегламентираните протестни действия са задържани за проявена агресия към семейство - това съобщи столичната полиция, след като снощи се стигна до сблъсъци при блокадата на бул. "Ситняково" при румънското посолство.  

Версията на СДВР за случая е следната:

Около 22 ч. снощи на телефон 112 е получен сигнал, че семейство с две малки деца – момченце на 2 години и момиченце на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, участници в блокадата на кръстовището пред румънското посолство на булевард „Ситняково“ в София. Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица „Черковна“ към булевард „Цариградско шосе“, когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи. При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваната от 44-годишната жена кола. 

За нападението са задържани трима души, които са участвали в нерегламентирания протест. Във връзка с нанесените щети на колата е образувано досъдебно производство. 

От столичната дирекция на полицията предупреждават жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града. И обясняват защо - също както и снощи, на място нямаше служители на реда на мястото на блокадата и на инцидента: 

"Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия."

Припомняме, че в първия ден миналата седвица, в който група протестиращи поставиха шатра и палатки на кръстовището пред румънското посолство, движението бе отклонено от полицията и съответно нямаше как да се стига до конфликтни ситуации. Същата нощ блокадата бе разчистена от силите на реда в малките часове на нощта.