Протестиращи изпотрошиха автомобил на жена, която се е опитала да премине през блокадата на кръстовището пред румънското посолство на булевардите "Ситняково" и "Шипченски проход". В автомобила са се возили и две деца.

На 40-ата вечер антиправителственият протест в София започна по традиция от Министерския съвет, премина в шествие през Орлов мост до булевард "Ситняково". Там за поредна вечер се образува колона от автомобили. Градският транспорт остана блокиран. А полицията отсъстваше в началото на блокадата.

Напрежението между протестиращи и жена, шофираща автомобил, обаче ескалира на бул. "Ситняково", съобщиха бТВ и Bulgaria ON AIR. Протестиращите блокираха движението на кръстовището пред румънското посолство, а жена се опита да премине с колата си през блокадата.

Демонстрантите от своя страна се опитаха да спрат автомобила с телата си. В колата има мъж на предната седалка, също и две деца на задната. Жената слезе от автомобила и последва вербална саморазправа между протестиращите и нея.

Протестиращите твърдят, че жената е щяла да сгази няколко души.

"Имаше провокация, жената тръгна да минава през хората и даваше газ. Хората я спряха и й счупиха прозореца", обясни млад мъж пред бТВ.

На видеозаписи в социалните мрежи се вижда, че част от протестиращите се опитват да спрат тези, които удрят автомобила. 

"Госпожо, влезте вътре, детето ви плаче, ще освободим пътя", призовава протестърка. 

Според друг мъж жената е отправила неприлични жестове към протестиращите.

Той каза, че е станал свидетел на инцидента. Още от самото начало на блокадата пред посолството нямаше полицейско присъствие. Близо 20 минути по-късно се появи първият полицейски патрул, съобщи репортер на бТВ.

"Искам да се прибера вкъщи, 40 дни ги търпя. Не съм минала през човек, той беше застанал пред мен. Откъде накъде ще ме карат да минават отдругаде", коментира пред журналисти жената.

Предното стъкло и фаровете на автомобила са били изпочупени. Жената е подала и сигнал в полицията.

По-късно колата е била преместена в 1-во районно управление. Полицията е отправила призив към протестиращите, които са пострадали от инцидента, да подадат сведения.