Протестиращи изпотрошиха автомобил на жена, която се е опитала да премине през блокадата на кръстовището пред румънското посолство на булевардите "Ситняково" и "Шипченски проход". В автомобилът са се возили и две деца. Това стана късно вечерта.

По ранов Велислав Минеков, който е част от т.нар. Отровно трио, обяви, че в близките дни ще се организира голям национален протест. Той се зарече, че вече в 36 града има структури на протестите и именно те ще организират масовото недоволство. Минеков имал информация, че се готви смяната на премиера с човек, който наскоро се е прибрал в България, но отказа да коментира подробности.

Обещанието на протестната група идва в деня, в който ГЕРБ внесоха предложение за нова конституция.

На 40-ия ден от протестите друго протестно звено - около гражданско движение "Боец", направи опит да блокира по обяд сградата на Министерството на правосъдието. Там граждани поискаха не само оставката на главния прокурор Иван Гешев, но и на министър Данаил Крилов.

От понеделник нататък ще има всеки ден в 8 ч. сутринта изненадващи блокади на институции, но и на политици, зарекоха се представители на протестиращите.

През деня и медински сестри разпънаха палатки пред сградата на здравното министерство, недоволни от смените, които дават в отделенията за борба с коронавируса. С част от тях разговаря здравният министър Костадин Ангелов, който заяви, че при обиколките си в страната не е видял да има недоволство сред медицинските сестри.

В София продължават да бъдат блокирани три ключови кръстовища - Орлов мост, кръстовището пред Ректората на СУ и площад "Независимост" до президентската институция. А вечерта след 8 часа протестиращи хвърляха яйца към сградата на Министерския съвет.