Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Исканията на протеста за оставка на правителството са справедливи и те трябва да бъдат подкрепени, заяви бившата дясна ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов в ефира на бТВ.

Според него депутатите от ГЕРБ трябва да се регистрират за днешното извънредно заседание на НС, свикано от опозицията, за да защитят тезите си. А Борисов ще дойде в парламента, но няма да подаде оставка.

На въпрос дали подкрепя другото ключово искане на протеста - оставка на главния прокурор Иван Гешев, Цветанов заяви:

"Това е част от последващи искания, може да бъде решен този проблем с един нов парламент, нов Висш съдебен съвет, да се направи със законодателни процедури."

Призна, че не ходи на протестите, но негови приятели ги посещавали.

Цветанов за пореден път подчерта, че е бил близък с премиера само "в работен план". Не е влизал в спалнята му, не е виждал пистолет на нощното шкафче или големи суми в евро, не познавал начина му на живот.

"Аз имам много по-различна ценностна система. Имам здраво семейство, моите приятели, винаги подкрепям тези, които искат да работят", отбеляза той.

И допълни, че уважението му към Борисов "с времето се притъпява, изчезва". Не са се чували, откакто премиерът му се обадил да му честити рождения ден през април.

Бившият председател на ПГ на ГЕРБ призова Борисов да бъде "разумен, нека не вкарва страната в хаос, защото това противопоставяне ще е с тежки последствия".

Цветанов обяви и името на новата си партия, с която планира да участва на следващите избори - извънредни или редовни. Тя ще се казва "Републиканци за България". Както бе обявено по-рано, регистрацията й ще е на 27 август.

"Моята прогноза за ГЕРБ - не повече от 500 000 гласа, могат да паднат, ако продължават по същия начин", прогнозира той, а за своята нова формация отбеляза: "Резултат, близък до 500 000 гласа."

Това не означавало, че ще вземе половината гласове на ГЕРБ, много от лицата на партията му щели да бъдат "хора, които досега не са били активни".

Цветанов многократно посочи, че има общи политики и "най-подобни искания" с тези на "Демократична България" - върховенство на закона, реформа на съдебната система, запазване на евроатлантическата посока. На въпрос дали би се коалирал с ГЕРБ, заяви, че "коалиционните правителства са хубаво нещо, когато има общи принципи".

"В ГЕРБ има много качествени хора, които не възприемат това, което се случва днес, и аз имам контакт с тях. В някои области ще бъдем с хора, които нямат нищо общо с ГЕРБ", заяви той.

И отбеляза, че има много страх в бившата му партия - спортният министър Красен Кралев например следял кои "гербери" се срещали с него по време на обиколките му в страната.

Коментари

:)

"„Демократична България” имат най-подобни искания,..." И този се оказа от "Да, Маджо"! Скелети от гардероба на т.н. "преход".
Ка Путин's picture
Ка Путин
КаПутин

Полуидиотите от ГЕРП

Полуидиотите от ГЕРП - Граждани за европейско развитие на Пашата ще се вържат на смешката с Христо Иванов и Маджо. Полуидиоти обаче никога не са, а и няма да гласуват за Да България. Така че, щета няма.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Така

Гладна кокошка просо сънува. Цецо мозъка имал ценностна система. Най ценното му е асансьора в апартамента. Скоро не съм му слушал "мъдростите" и съм много добре. Не мога да повярвам че толкова сме паднали, Цецо да ни дава акъл.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.