Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Г-н Цветанов, като бивш вицепремиер и техен колега какво смятате за оставките на тримата министри? Защо трябваше да си отидат точно те точно в този момент?

Видимо е желанието на ръководството на ГЕРБ да се отърси от допусканията на зависимости от ДПС. Не мисля обаче, че тези оставки ще увеличат доверието в кабинета. Протестите са в напреднала фаза и исканията са насочени персонално в друга посока. Не очаквам стихване на протестите.

А вие лично подкрепяте ли тези протести срещу правителството и срещу главния прокурор?

Подкрепям исканията на българската демократична общност. Заради кризата на авторитети у нас загубихме мярката за демокрация. Протестите през последната седмица обаче са ясен показател, че обществото ни е будно. Събирането пред президентството на граждани с леви и десни убеждения означава, че обществеността е готова да брани достойнството на институциите.

Вие оповестихте, че ще участвате със своя партия на следващите парламентарни избори. Каква подкрепа очаквате? Привлякохте ли на своя страна местни структури на ГЕРБ? 

Новият политически проект ще се основава на гражданската енергия, която не може повече да бъде усвоявана от управляващите. Хората, които биха ме последвали, вярват на политическата ми последователност. Евроатлантическите ценности нямат алтернатива и всеки, изповядващ подобна философия, е добре дошъл сред нас. В тази връзка очаквам сериозна подкрепа от достойните, знаещи и можещи симпатизанти и членове на ГЕРБ, както и от всички български граждани, отстояващи принципите на демокрация.

Каква е ориентацията на бъдещата ви политическа формация по такива основни въпроси като корупцията в България, евроатлантическата ориентация и борбата срещу пандемията?

Бъдещата политическа формация ще се основава на модерни концепции за провеждане на политики. Ще се стремим да бъдем обществен гарант за необратимост на демократичното развитие и на избрания евроатлантически път за развитие на страната. Основни приоритети ще бъдат борбата срещу корупцията и за по-голяма прозрачност в управлението на страната. Относно пандемията: аз одобрявах адекватната реакция на кабинета в началото, но от един момент нататък този здравен проблем започна да се управлява с политически похвати и в контекста на политически сметки. Относно секторните политики: в бъдещата партия ще се позоваваме на експертни решения за бързо преминаване на страната ни от фаза на критично оцеляване към фаза на същинско развитие.

Възможно ли е в България да възникне широка антиправителствена коалиция евентуално с участието не само на ДБ, но и на президента Румен Радев, на БСП и на вашата партия?

Антиправителствена коалиция в момента има, но тя е целева – до постигане на исканите оставки. Тази коалиция обаче не е политическа, доколкото протестът е граждански. Тепърва ще се установи кои партии на какви позиции са и какви ще са възможните формули за създаване на бъдещо управление. 

Очаквате ли предсрочни избори?

От гледна точка на икономическата стабилност на страната предсрочни избори не са желателни и до скоро не бяха дори вероятни. Какво ще се случи зависи от това дали правителството ще съумее да прояви добри рефлекси спрямо исканията на хората.

"Дойче веле"

Ключови думи

Коментари

ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Обикновено

добрите журналисти искат конкретни отговори , на конкретни въпроси за конкретни събития .За да може аудиторията сама да си направи изводите . Общите бла-бла приказки означават , че съответната медия е заинтересувана само да лансира интервюирания...
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

ЦЦ

ЦЦ е част от проблема. Занимава се с неща кото са на светлинни години от него.Мисля че голяма част от проблемите в герб ги забърка точно ЦЦ. Не случайно след него остана пълна некомпетентност навсякъде. Поне не ни напомняйте за него.
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Няма ли една жена до него, за

Няма ли една жена до него, за да му каже да се обръсне, защото прилича на ранния Чингис Хан?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.