Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В деня на ваксинацията срещу коронавирусна инфекция не бива да се консумира алкохол. Това обяви главният специалист по наркология на Министерството на здравеопазването на Руската федерация Евгений Брун пред РИА Новости.

Причината е, че така отслабват имунитетът и ефектът от ваксината.

"Смятам, че всяко лекарство, включително ваксината за коронавирус, не е съвместимо с алкохола, тъй като на първо място той има токсичен ефект, води до отслабване на имунитета и отслабване на ваксината", казва Брун.

На 11 август руското министерство на здравеопазването регистрира първата в света ваксина за предотвратяване на COVID-19. От 1 януари ще стартира нейното разпространение, като президентът Путин увери, че тя ще се прилага на доброволен принцип.

Няколко часа след новината Русия се похвали, че е получила поръчки за над 1 млрд. дози от 20 държави, предимно от Азия, Африка и Южна Америка.

СЗО е скептична по отношение на руската ваксина, тъй като организацията не е получила резултати от клиничните изпитания от всичките 4 фази на тестването, а само от първата.

Коментари

значи

е неприложима за руснаци.
Понякога наминаващ's picture
Понякога наминаващ
Понякога наминаващ

Това е най-малкия проблем

Ваксината е изпитана на 38 пациента, при които са се проявили 141 странични нежелани симптома. Противопоказна е (не може да се използва) за хора над 60 години и такива с хронични заболявания. Не случайно на Световната здравна организация са изпратени материалите само за първия етап от разработката, но пък джобното фюрерче протръби за небивалия успех в стила от соца "руският транзистор е най-големият транзистор в света".

Забраната важи ли

За спирачна течност?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.