Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От 15 септември всички деца в клас - това са очакванията на Министерството на образованието.

От ведомството обсъждат с колегите си от здравното министерство по какви правила да започне новата учебна година, разказа снощи бТВ. Един от важните пунктове е дали в училище маските ще са задължителни.

Идеята засега е, щом децата и учителите излязат в коридора, да са с маски, а в класната стая да ги махат. Родителските срещи може да стават дистанционно, на малки групи или в големи помещения, гласят още идеите "на чернова".

Препоръките трябва да са ясни в края на месеца, като всяко училище може да има и свои допълнителни индивидуални правила.

Пред бТВ тази сутрин директорът на столичното 119-о СОУ каза, че експериментално ще се разделят и коридорите, за да не се сблъскват учениците. Той призова и родителите по-ограничено да изпращат първолаците на 15 септември, а детайлите ще бъдат уточнени дотогава.

Тъй като обаче самите учители се движат и контактуват по време на час, за тях се обсъжда възможността да остават и в класната стая с маска или с шлем.

Мисли се дали да не се отмени забраната за ядене в класните стаи.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.