В 4 часа тази сутрин жандармерия и полиция щурмуваха палатковите лагери, разположени на ключови места в столицата, като се стигна и до сблъсъци. Вдигнати и са блокадите в останалите градове в страната - Варна, Пловдив, Стара Загора и др.

За акцията свидетелстват видеоклипове, разпространявани от неформалните лидери на протеста Отровното трио и "Боец".

Имаше и задържани, като един от тях бе Арман Бабикян - част от Триото. След съставен акт той бе освободен малко след 7:30 часа сутринта от столичното 1-во районно. Задържан е и е санкциониран заради отказ да изпълни полицейско разпореждане и за нарушаване на Закона за движение по пътищата. Останалите арестувани - трима, също бяха пуснати рано сутринта.

Пред бТВ Бабикян обясни как казал на униформените, че Конституцията е много по-високо от този закон или други. Срещу него не е упражнено насилие, но е видял това да се случва над други протестиращи.

"Арман Бабикян е арестуван и отведен в 1-во районно управление - София. Жандармерията е в трите лагера. Има и други задържани. Идвайте към една от точките или пред 1-во районно", написаха по-рано от "триото" във фейсбук страницата си.

Полицията е отцепила района на Орлов мост, а разположените палатки, дивани, дюшеци и пр. - изнесени. Палатките, разположени до сградата на президентството, вече са преместени на близкия тротоар, пише и БТА. Подобна е ситуацията на СУ, където протестните палатки на "Системата ни убива" също са преместени на тротоара пред Ректората. Полицията не допуска протестиращите на пътното платно.

Пред 1-во РПУ от ранни зори се събраха хора, за да изразят недоволство. Там вече бяха Николай Хаджигенов от Отровното трио, Мая Манолова и Георги Георгиев от "Боец". Хаджигенов определи арестите на основание неспазване на полицейско разпореждане като незаконни и обяви, че като адвокат ще защитава всички задържани. Той обеща да отиде в офиса си и да започне да пише жалби. Каза, че представлява всички задържани и санкционирани с актове.

От МВР посочват, цитирани от БТА, че уважават и гарантират правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната. От ведомството призоваха както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната.

По телефона от 1-во РПУ адвокат Хаджигенов потвърди за арестите на Арман Бабикян и Манол Глишев. Той заяви пред бТВ, че блокадите и палатковите лагери ще бъдат възстановени отново в цялата страна.

"Очакваме хората най-накрая да побеснеят, рече един от Отровното трио. - На 30-ия ден от протестите корупцията реши да вземе нещата в свои ръце, тъй като очевидно много й пречим. Тя премахна лагерите и извърши арестите. Само преди три години Валери Симеонов и бандата му окупираха магистрала "Марица". Тогава те не бяха терористи, а сега ние сме. Безкрайно много благодаря на Бойко Борисов, че направи това."