Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Microsoft планира да купи бизнеса на китайската социална мрежа TikTok в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Това обявиха днес от компанията в корпоративно изявление.

Те канят и други американски инвеститори да се включат с миноритарен дял в покупката.

Решението е в резултат на разговор между главния изпълнителен директор Сатя Надела и президента Доналд Тръмп, която преди дни заяви, че планира блокирането на TikTok в САЩ. Причината - злоупотреба с личните данни на американци.

От Microsoft са предложили друга опция - да закупят част от компанията от създателя й ByteDance, и по този начин да пазят "данните на американските граждани на американска земя".

Сделката трябва да се осъществи бързо - планът на компанията на Бил Гейтс е това да стане преди 15 септември тази година, при това с одобрението на президента и американското правителство.

От TikTok обявиха миналата седмица, че нямат намерение да спират услугата си. 

Коментари

Danail Rumenov's picture
Danail Rumenov
Danail R

Microsoft явно се слагат на

Microsoft явно се слагат на Тръмп, явно се готвят за негов втори мандат.
Danail Rumenov's picture
Danail Rumenov
Danail R

Microsoft явно се слагат на

Microsoft явно се слагат на Тръмп, явно се готвят за негов втори мандат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.