Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Няма да питам за какво са му на Главния прокурор 2 високопроходими автомобила за над 200 000 лв всеки. Явно пътищата до селата, в които бори битовата престъпност, са лоши. Но пък за този проблем може да арестува една друга мутра. Ако му разреши падишахът.

Това написа в своя профил в социалните мрежи столичният общински съветник Борис Бонев, който съобщи, че прокуратурата си е поръчала 2 броя високопроходими автомобили с мощност не по-малка от 410 к.с. Проверка на Клуб Z в секцията "Профил на купувача" в сайта на държавното обвинение показа, че всъщност поръчката е за цели 11 автомобила на обща стойност почти 1 милион лева без ДДС. 

Цялата поръчка е спечелена от "Порше БГ" ООД, която накрая се оказва и единственият участник, защото вторият е отстранен. 

Джиповете, които ведомството на Иван Гешев, е поискало да си купи имат много точна специфика - освен огромната мощност, те трябвало да са с въздушно окачване с управление на задните колела, активно стабилизиране в завоите и автоматично регулиране на нивото и пътния просвет, както и електронно регулиране на твърдостта на амортисьорите. 

"Печели единственият допуснат участник - вносителят на Volkswagen с модел Touareg с мощност 421 к.с. и цена от 202626 лв. с ДДС за брой.

Отварям ценовата листа на сайта на Volkswagen, валидна от 13 юли. В нея Touareg с много високо ниво на оборудване е 164544 лв. със същия V8 дизелов двигател с 421 к.с. и естествено с дословно изброените (дума по дума) въздушно окачване и автоматично регулиране на нивото", пише още Бонев. 

Проверка в документацията показва, че джиповете са стрували в крайна сметка малко над 341 000 лв., но без ДДС. Общо поръчката - за два джипа, 8 седана и един пътнически микробус, е излязла точно 977 067 лв. 

Важно уточнение - джиповете трябва да са черен металик, пише в обявлението на държавното обвинение. 

 

 

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Идеален превоз за "усвоени"

Идеален превоз за "усвоени"(присвоени) доказателствени материали-пачки, кюлчета и т.н., както и разнообразен гардероб от каскети.
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Имам

предложение за г-н Гешев,понеже носи комунистически руски каскет и в библиотеката му има книги за другаря Сталин,когото явно обожава!И понеже това явно е така,то нека си поръча две руски Лада Нива,перфектно ще му отиват!А джиповете да подари на някои от познатите си приятели мутри!На него,като всеобявен народен "закрилник", "борещ" се "активно" срещу битовата престъпност Нивите ще му отиват чудесно!
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Защото

Нивата е народна кола,все пак,нали?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.