Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисията потвърждава, че България ще участва в предстоящата обща обществена поръчка на ЕС за защитни материали, свързана с пандемията от коронавирус.

Това съобщи в писмо по електронната поща до български журналисти говорителят на ЕК Стефан де Кеерсмаакер.

В момента подробностите се уточняват на техническо равнище, допълва той.

Само ден по-рано Де Кеерсмаакер съобщи на брифинг в ЕК, че България и още пет страни членки на Съюза не са проявили интерес към участие в споменатата поръчка.

"Няма нищо изненадващо в това, че България се е включила на по-късен етап. Такива случаи са честа практика", заяви говорителят специално на Клуб Z.

ЕК е била уведомена за намерението на страната ни от правителството в София.

Освен това България се включва и в две провеждащи се в момента други обществени поръчки, допълни Стефан де Кеерсмаакер. Те са за комплекти за тестове и за дихателни апарати.

Преди десет дни при посещението си в Брюксел министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви пред журналисти, че имаме за 1-2 месеца маски и лекарства срещу коронавируса. Но допълни, че в момента България е в процедура на договаряне на необходимите предпазни средства, които в най-скоро време ще бъдат доставени. Той обаче бе категоричен, че не можем да изнасяме навън маски и лекарства.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.