Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кланиците и месопреработвателните заводи в Германия вече ще могат да работят само с хора, които са назначени на трудов договор и се ползват от цялата защита на германското трудово законодателство. Изключение ще се прави само за малките фирми с до 50 работника. Тази вратичка обаче веднага бе използвана от гиганти в бранша като кланиците „Тьонис“, заради които избухна скандалът с лошите договори, позволяващи работници от Източна Европа да бъдат третирани различно от германците. Те живеят при лоши условия и това бе причина да избухне зараза от COVID-19.

Според германските медии „Тьонис“ се е подготвила за новия закон, като е започнала да създава десетки малки дъщерни фирми. Ако в тях назначава до 50 работника, ще може отново да продължи да прилага старото законодателство и да ги назначава чрез фирми посредници на граждански договори за изработка.

Смята се, че 30 000 от общо 110 000 заети в месопреработването са на такива договори в момента и са назначени  чрез фирми посредници. Германските профсъюзи приветстваха промяната в закона и призоваха работещите да преговарят с фирмите за колективни трудови договори, които ще им предоставят повече защита.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.