Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Следващият iPhone 12 може да се забави с няколко седмици, за да настигне конкуренцията и да се сдобие с 5G модем. Това стана ясно от намек в доклада за печалбите за третата четвърт на годината на Qualcomm.

Производителят на чипове, на който разчитат и американската компания, и Samsung, дискретно споделя в доклада си, че очаква "частичен ефект от забавянето на смартфон флагман с 5G". Без да назоват конкретно новият iPhone, но информирайки инвеститорите си какво да очакват.

Според анализаторите почти сигурно става дума за новия модел на Apple. Забавянето на чиповете е очаквано заради пандемията от COVID-19 и по всяка вероятност означава, че iPhone 12 ще бъде представен няколко седмици по-късно - вместо в началото на септември, към края на октомври.

Забавянето си струва, тъй като Apple остана единствена от топ компаниите, която няма 5G смартфон на пазара. Samsung и Huawei представиха своите първи флагмани, поддържащи петото поколение мрежи, още миналата година. Засега 5G мрежите не са толкова разпространени, че това да удари сериозно компанията, но ако бяха изостанали с още година, със сигурност продажбите им щяха да пострадат, особено в САЩ, където те растат бързо.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.