Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Още един скъп подарък получи Делян Пеевски, който днес става на почтените 40 години. Министерството на икономиката се сдоби с нова табела, на която пишеше Министерство на Пеевски и Ministry of 6I6Inomy.

Христо Иванов и Ивайло Мирчев от "Демократична България" закачиха новия надпис, като обясниха, че това е Бойковият подарък за Пеевски, "когото Борисов нарича с много обич Шиши".

След което Иванов допълни, че тъй като Борисов изпитва известна неудобност да разкрие всички щедри подаръци, които прави на Пеевски,"днес решихме да осветлим истината за техните чувства и как Борисов му прави подаръци с наши пари".

Като той се спря основно на "перлата в короната" на Министерството на икономиката - Българската банка за развитие.

Лица, свързани с ДПС, са получили 500 млн. лв. от кредитното портфолио на Българската банка за развитие, или една трета от него, обяви Христо Иванов във видео, излъчвано на живо във фейсбук, пред Министерството на икономиката. Ведомството е принципал на банката, около която има няколко скандала, свързани със спорни кредити. Иванов уточни, че общата сума е изчислена на база публикации от журналистически разследвания.

ББР използва публичен ресурс, като има за цел да финансира малки и средни предприятия, иновативни бизнеси и експортно ориентирано производство, припомни той. Но не точно такива фирми са най-големите кредитополучатели. Като това става при липса на всякаква прозрачност.

Сред тях са фирми, свързани с Румен Гайтански–Вълка, които са получили 150 млн. лв. "Чували сте го, но това, което е най-важно в този контекст, е, че той е ортак на Ахмед Доган, имат общ бизнес", поясни Христо Иванов.

По думите му най-големият сумарен получател е Делян Пеевски чрез фирми, които също се свързват с него. Общо "Техномаркет" и "Булгартабак" са получили общо 250 млн. лв., отбеляза още Иванов. Третото интересно лице е Георги Гергов, който е получил за фирма, свързана с него, 125 млн. лв. Като съпредседателят на "Демократична България" обясни, че, въпреки че Гергов формално се води в БСП, той се води от фракция, близка до Борисов и Пеевски, т. е. това е пак същият обръч.

Според данните на "Демократична България" кредити са отпуснати при 3-4 пъти по-ниски лихви от тези за нормалните кредитополучатели.

Христо Иванов напомни, че новият министър на икономиката Лъчезар Борисов е бил шеф на надзорния съвет на ББР, включително по времето, когато кредит получи колекторска фирма. Това доведе до смени на цялото ръководство на банката и уволнението на нейния изпълнителен директор Стоян Мавродиев.

"Лъчезар Борисов е поредният слуга на Пеевски", каза още Христо Иванов.

От "Демократична България" искат ББР да мине на директна отчетност към парламента и да стане прозрачна банка. Те настояват да се върне отменената забрана за финансиране на лице, свързано с партии, както и да се въведат ограничения на размера на кредитите. Предстои да бъде изпратено писмо до председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард, в което ще се настоява ББР да бъде включена сред банките, които се наблюдават директно.

"Борисов има безпрецедентната наглост да разправя, че само той може да управлява България. Ето така я управлява. Републиката е превърната в република на Пеевски и на главния прокурор", заключи Иванов.

Ето и цялото видео:

 

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Wow!

Каква е тази породиста свиня заедно с Бойкикев!
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

На майка

ти ми прилича, ма не знам. Кажи си.

Демонстрираш нагледно....

...що за простаци подкрепят мутрата Борисов и неговата банда!
 's picture

Бобо

Бацо Свинаров

май така трябва да го прекръстим Тулупа...
Jo Co's picture
Jo Co
Bravepat

Прокопиев не е ли олигарх

Прокопиев не е ли олигарх създаден от Иван Костов? Не е ли той патрона на Бойкикев? Тогава срещу каква олигархия се бори?! Странно.

.

Интересно защо Иванов чак сега вади тези данни. Предполагам това се е знаело отдавна, но сега ще го ползват за политически ПР
Danail Rumenov's picture
Danail Rumenov
Danail R

Данни за банки, изнесени от

Данни за банки, изнесени от един съмнителен юрист, не са особено надеждни!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.