Днес е 17-ият ден на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. Но само около 1000 души се събраха в Триъгълника на властта - със знамена, плакати, инструменти и т.н., и блокираха булевард "Цар Осводобител".

По-рано днес там имаше шествие и митинг на БСП, преминали под същия знак - с призиви за оставки на Бойко Борисов и кабинета му, както и на Гешев. 

Стана ясно, че снощи няма задържани от полицията - независимо от създаденото напрежения пред БНТ заради гостуването в "Панорама" на Корнелия Нинова (БСП) и д-р Даниела Дариткова (ГЕРБ) и хвърлените яйца към Министерския съвет.

Днес протестиращите замеряха сградата на изпълнителната власт с домати и тоалетна хартия. Тази вечер обаче шествието бе вяло, малко след 19 часа присъстваха само около хиляда души. 

Арман Бабикян говори пред протестиращите в София.

Протести имаше и в другите големи градове на страната - Варна, Бургас Пловдив, Стара Загора, Русе и т.н.

Малко преди 20 часа протестът в центъра на столицата бе връхлетян от бурята, тръгнала от Перник и удавила днес Северозападна България с дъжд и градушки. Някои се скриха на стихията под колоните и в подлезите (долу), а други си тръгнаха, въпреки че продължаваше да ехти "оставка".

Така 17-ият ден премина с най-слабото шествие досега - откъм посещаемост и заряд.