Хиляди социалисти от цялата страна тръгнаха на шествие по жълтите павета, предаде агенция „Фокус“. То заменя традиционното събитие на Бузлуджа, което се провежда по това време на годината. 

Митинг-протестът е под надслов „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България". Хората се събраха пред патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ и тръгнаха от там. Дошли са и с автобуси от цялата страна.

Социалистите бяха поведени от лидерката на БСП Корнелия Нинова. Тя получи много цветя. Множеството премина през улица „Георги С. Раковски“ и булевард „Княз Александър Дондуков“ и достигна пред Министерския съвет, където в 11 часа започна митинг.

Простестиращите скандираха „Мафия“ и „Оставка“, а също така „България“ и „БСП“. Прозвучаха песените „Една българска роза“ и „Бела, чао“. На митинг-шествието имаше хора от всякакви възрасти. Те носеха разностранни плакати, български знамена и флагове на БСП. Също и такива, свързани с Русия.

Личат депутати от парламентарната група и членове на Изпълнителното бюро. Засилено е полицейското присъствие в района. Организаторите призоваха хората да спазват дистанция.

"Скъпи социалисти, постигнахме най-голямата победа - смелостта победи страха и хиляди българи са по площадите на България - свободни и смели, рече Корнелия Нинова на митинга до Министерския съвет. - Нека днес от тук, ние, десетките хиляди социалисти, да поздравим всеки един от тях. Нека да им кажем, че сме заедно в общата битка за отвоюване на държавата от мафията. И на свободата от задкулисието. Заедно сме, българи във всяко кътче на България и извън нея. Ние сме заедно не само да ви свалим от власт. По-важното - ние сме заедно, за да градим България отново. Ние имаме план за България. Ние можем, ние знаем как.

Ние имаме почтените и честни хора, с които да го направим, защото, скъпи социалисти, скъпи българи, днес борбата е за морала. Битката по улиците е за морала, но битката е и за хляба, за работните места за това всяко дете да може да се образова, да може всеки от нас да има достъп до здравеопазване, да има справедливи доходи, достойни пенсии, да има чиста природа и да пазим плодородната си земя. Това е нашата клетва пред България, това е нашия ангажимент към нашите сънародници. Това е нашият план за възстановяване на страната."